Profiel

MANAGEMENT OF DIVERSITY

mike_euphrosinaMike Euphrosina is een bevlogen docent, coach, trainer en consultant. Management of Diversity is zijn vakgebied. Grote en kleine organisaties in zowel de profit als not-for-profit sector zijn opdrachtgevers. Allen struikelen ze over het thema diversiteit. Onnodig vindt Mike. Deze optelsom van overeenkomsten en verschillen vormt juist de kracht van een organisatie. Hindernissen verandert hij tijdens tailormade PC&O workshops schijnbaar moeiteloos in bouwstenen. Niets is minder waar. Hij reikt ideeën aan, zijn trainees veranderen. Zij maken nieuwe denkpatronen over begrippen als achtergrond, cultuur, religie of sekse eigen.

TEAMSPIRIT

Mike is een inspirerend teamspeler. Hij vraagt om interactie en de durf out-of-the-box te denken. Om interactie tussen de deelnemers onderling. Hij vraagt u na te denken. Over uw keuzes. Uw opvattingen. Zijn aanpak is soms confronterend, soms zacht, maar altijd op zoek naar lef. Naar het lef uw emoties te tonen. En op zijn minst het aanspreken ervan. Alleen door deze intense betrokkenheid groeit een team. Lukt het een organisatie diversiteit volop te benutten. En beseft u dat diversiteit niet vraagt om aanpassen, maar inpassen. Pas mensen in. Behoud hun individuele klasse. Hun diversiteit en eigen identiteit. Voeg er de nodige teamspirit bij. En verwelkom een sterk collectief.

PEOPLE CULTURE & ORGANIZATION

De rode draad in zijn 30-jarige carrière is de mentale en fysieke wereld van sport. Door zijn sportacademische achtergrond maakte hij kennis met psychologie, pedagogiek, anatomie, fysiologie en filosofie. Vijf aspecten die het menselijk functioneren in de sport dagelijks beïnvloeden. Aspecten die ook te herkennen zijn in professionele organisaties. Denk aan trainen, coachen, verbeteren, vertrouwen op uzelf en op uw team. Verschillen accepteren. En ervaren dat verschillen verrijken.

Zijn voorliefde voor de mens, de sport en innerlijke groei, maar ook zijn professionele loopbaan als intercultureel consultant evenals zijn expertise op het gebied van diversiteit mondden 1 oktober 1999 uit in het inmiddels gerenommeerde PC&O. Hij werkt als zelfstandig organisatieadviseur en heeft in tien jaar tijd een groot en bijzonder netwerk opgebouwd. Mike Euphrosina bekijkt per opdracht of en zo ja, welke professionals hij graag in het People Culture and Organization team inpast.

Ook individuele coaching behoort tot de mogelijkheden. Soms komen er veranderingen op iemands pad, die een grote impact hebben. Mike coachte eerder bijvoorbeeld expats om ze voor te bereiden op de nieuwe woon- en werksituatie in het buitenland, met of zonder gezin. Coaching en training voor, tijdens en na uitzending.

Wilt u meer weten over de werkwijze van PC&O? Heeft u behoefte aan individuele coaching of loopt u tegen diversiteitvraagstukken aan die teveel druk op uw organisatie leggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Mike Euphrosina.

Loading