Organization

Sinds 1 oktober 1999 werkt Mike Euphrosina als zelfstandige. Hij is directeur-eigenaar van PC&O, People Culture & Organization en Fusion@Work. Afhankelijk van de opdrachten is hij een individuele speler of een coachende teamspeler, waarbij hij kan putten uit een groot en bijzonder netwerk van professionals. Organisaties vinden bij PC&O vooral ondersteuning op het gebied van imago en identiteit. Zij ervaren de tailormade aanpak als een ware ontdekkingsreis.

U verkent samen met PC&O wat het interne imago is, hoe de identiteit opgebouwd is. U beslist welke verbeterpunten u aan wilt pakken. Zodat u exact datgene uitstraalt wat u wilt uitstralen. Iets wat PC&O aanpakt van binnenuit, want uw team vormt de basis voor uw imago.

‘Het woord team is voor mij geen woord, maar een afkorting van Together Eachone Achieves More. Samen bereikt een ieder meer. Dit geldt ook voor het PC&O team dat ik per opdracht samenstel en vrijwel altijd bestaat uit zelfstandige specialisten. Professionele organisatieadviseurs die elkaar complementeren, net als in een sportteam. Onze diversiteit is een goed voorbeeld van de PC&O blauwdruk. Het geloof in een organisatie waar zowel overeenkomsten als verschillen te vinden moeten zijn.

Een organisatie met alleen maar overeenkomsten, kwalificeer ik als minder gezond. Juist de diversiteit tilt een organisatie naar een hoger niveau. De diversiteit bij een PC&O team vindt u terug in de verschillende persoonlijke kwaliteiten. Als we samenwerken vullen we elkaar goed aan tijdens de wedstrijd – het proces – en toch zijn we ook con-collega’s na de wedstrijd, uiteraard met de nodige ethische afspraken.’

PC&O OPENT DE DEUR VOOR U, MAAR U MOET ZELF NAAR BINNEN GAAN.

Loading